Ana Sayfa » Manşet » İCMAL GENÇLİK GENEL MERKEZİ'NDE;"SOSYAL DEVLET MİLLİ DEVLET SEMPOZYUMU"

İCMAL GENÇLİK GENEL MERKEZİ'NDE;"SOSYAL DEVLET MİLLİ DEVLET SEMPOZYUMU"

İCMAL GENÇLİK GENEL MERKEZİ'NDE;

Ankara İcmal Gençlik Derneği, Prof. Dr. Haydar Baş'ın kaleme aldığı ve dünyaya yön veren "Milli Ekonomi Modeli" tezinin ülkelerde nasıl hayata geçirileceğini ortaya koyduğu "Sosyal Devlet Milli Devlet" kitabını konu alan bir sempozyum gerçekleştirdi. İcmal Gençlik yönetiminin organize ettiği "Sosyal Devlet Milli Devlet" konulu sempozyuma ilgi yoğundu. Onaltı bölümden oluşan "Sosyal Devlet Milli Devlet" kitabındaki her bir bölüm hakkında, liseli ve üniversiteli gençlerin üç oturum halinde yaptıkları konuşmalarla gerçekleştirilen sempozyum, sonuç bildirisi ile tamamlandı. Sempozyumun özeti mahiyetinde olan bildiriyi; Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ünal Kurtoğlu okudu.

Sempozyumun sonuç bildirisini okuyan Kurtoğlu şunları vurguladı;

"Sosyal Devlet Milli Devlet" tezi 2007 yılında kitap haline getirilmiştir, sahibi; Prof. Dr. Haydar BAŞ' tır.

Sosyal Devlet Milli Devlet tezi insana bakışı kökten değiştirmiştir. Her insanın doğuştan gelen haklarının olduğunu, devletin gayesinin de bu hakları vatandaşlarına yaşatmak olduğunu ifade etmekte ve projelendirmektedir.

Bu tez, Türk medeniyetinin bütün insanlığa hediyesidir. Dünyada sosyal adaleti tesis edecek, özgürlük, insan hakları gibi temel hakları yerli yerine oturtacak olan Milli Devlet tezi, insanlığın geleceğe güvenle bakmasını sağlamaktadır.

Sosyal Devlet demek, işsizlik konusunu halleden devlet demektir. Bu devlet kalıcı ve sürekli bir büyümeyi sağlar. Böyle bir piyasada ise herkes imkanlardan istifade edebilir.

Milletinden vergi olarak toplanandan daha fazlasını millete veren devlete "Sosyal Devlet" denir. Sosyal Devlet alan el değil, veren eldir. Sosyal Devlet'te, vatandaşa verilecek sosyal yardımların başında "vatandaşlık maaşı" gelir.

Milli Devlet, gerçek Sosyal Devlet' tir; bu tez, bugüne kadar tarif edilen Sosyal Devlet olgusunu son derece geliştirmekte, konu ile ilgili yanlış algılamalara son vermektedir. Her şeyden önce, "aldığından bir kısmını veren el olma" nın ötesinde, "aldığından daha fazlasını verebilme" kabiliyetinde ve niyetinde olan Sosyal Devlet anlayışını hayata geçirmektedir. Sosyal Devlet yaklaşımı, devletin milletine bir "ikramı" değil aksine "vazifesi" dir. Bireylerin doğuştan gelen haklarının karşılığı Sosyal Devlet' tir. Sosyal Devlet kavramı aynı zamanda sürekli büyümenin sağlanması için bir iktisat kuralıdır. Milli Devlet, adaleti yeryüzünde tesis edecek modeli de hayata geçirmektedir. Sadece kendi vatandaşlarının hakkını koruyan değil, ekosistemin ve eşyanın dahi hakkını korumakla kendini mükellef sayan Milli Devlet, dünyanın huzuru için de tek çıkış olarak karşımızda durmaktadır.

Milli Devlet, üç ana kurumun üzerine milletlerin bekasını oturtmaktadır; güçlü devlet, güçlü ordu ve sağlam aile yapısı olmadan milletlerin varlıklarını devam ettirmeleri mümkün değildir. İnsana hizmeti kendi varlık sebebi kabul eden Milli Devlet anlayışı, insanların, temel haklarını ancak hür ve bağımsız milletler olarak yaşayabileceğine inanmaktadır. Bu sebeple Milli Devlet projeleri güçlü devletin, güçlü ordunun ve sağlam aile yapısının oluşması için geliştirilmiştir.

Prof. Dr. Haydar Baş, "Milli Ekonomi Modeli" tezi ile ülkelerin ekonomik olarak kalkınmasının formüllerini ortaya koyarken " Sosyal Devlet Milli Devlet" teziyle de Sosyal Devletin vatandaşlarına sunması gereken imkanları ve bu imkanların nasıl sunulabileceğini ortaya koymaktadır.

Sempozyum bitiminde konuşma yapan İcmal Gençlik Derneği Genel Başkanı İbrahim Fatih Ekici her ay düzenli olarak sempozyumların devam edeceğini ve bu tür sempozyumların gençlerin yetişmesinde çok önemli olduğunu söyledi.